Klassiska visor från sjön

Sång under segel, en klassisk samling sjömansvisor från 1935, ges ut på nytt. Med boken följer en ny skiva med färska tolkningar av några av låtarna. Skepp o’hoj! 

Omslag Sång under segel

Omslag Sång under segel

Sjökapten Sigurd Stenvall seglade inte bara halva jorden runt. Parallellt med att han styrde skutan passade han även på att samla in de sånger som sjömännen sjöng om livet ombord. Denna maritima visskatt samlade han i boken Sång under segel.

77 år senare ges nu boken ut på nytt, försedd med ett nyskrivet förord om Sigurd Stenvall själv och en cd med färska inspelningar av ett dussintal visor ur boken. Studentensemblen KMH FOLK från Kungl. Musikhögskolan står för nytolkningarna av visorna. Ensemblen bjuder på en försmak här!

Den efterlängtade återutgåvan av Sång under segel ges ut av Svenskt visarkiv i samarbete med Samfundet för visforskning, Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm och Institutionen för folkmusik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Bok- och cd-släppet firas på Sjöhistoriska museet i Stockholm med levande musik av KMH FOLK och Trio Grande. Tillställningen är öppen för alla som vill, fritt inträde!

Tid: söndag 14 oktober klockan 15
Plats: Sjöhistoriska museet, Djurgårdsbrunnsvägen 24, Stockholm

Skrivet av Musikverket den 8 oktober, 2012
Nyckelord: Visor

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.